21 Ekim 2011 Cuma

Balık Tava


HAMSİ TAVA
Malzemeler:  ( 4 kişilik )
1 kg Hamsi
1 su bardağı mısır unu  yarım subardağı  ayçiçek yağı tuz
 Yapılışı:

Hamsilerin kafalarıyla berber içinide alarak temizliyorsun. Yada balıkçıya temizletiyorsun.Daha sonra bol su içinde 10 dk bekletiyorsun. Balıkları iyice temizledikten sonra bir gazete üzerine yay. Balıkların suyu gitsin. Daha sonra balıkları biraz tuzla . Diğer tarafta 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyuyorsun.Kısık ateşte iken ayvaş yavaş hamsileri önce mısır ununa iyice bulayıp daha sonrakuyrukları iç kısma glecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan diziyorsun. Benim ortada boşluk kaldığı için oraya da yerleştirdim.
Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp tavayı alıyorsunuz ve bir fincanın içine önce yavaşca yağını süzüyorsunuz. Daha sonra tavayı komple çeviriyorsunuz ve hamsiler kapakta kalıyor. Yavaşca kapakta kalan hamsileritavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta geldi. O tarafını da pişirdikten sonra scak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz....
Sanrım herkes hamsi tavayı bilir... Ben boyle kızartmayı daha sonra öğrendiğim için daha çok dizili bir şekilde kızartabilmeyi paylaşmak istedim Kaynak: 
BARBUN TAVA

Malzeme : 1 kg. Barbunya balığı, 1 su bardağı kızartma yağı. 1 avuç mısır unu. tuz,lımon,maydonoz

 Yapılışı 

1) Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz. 
2) Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayınız. 3) Her tarafını muntazam mısır ununa bulayıp kızdırılmış yağ­da her ıkı tarafını pembe renkte kızartınız. 
4) Limon, maydanoz dallarıyla süsleyiniz. not.balıkları tavaya sıralı yan yana çiçek şeklinde dizip tava kapağı ,yoksa düz bir tabakla tümünü birlikte kolayca çevirebilirsiniz.burdakı amac hem kolay pişirmek ve balıkların fazla kuru kalmasını önler lezetli oluşunu sağlar.KAYNAK:
İSTAVRİT TAVA

Malzeme : 1 kg. istavrit balığı, 1 su bardağı kızartma yağı. 1 avuç mısır unu. tuz,lımon,maydonoz ,
Yapılışı : 
1) Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz. 
2) Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayınız. 3) Her tarafını muntazam mısır ununa bulayıp kızdırılmış yağ­da her ıkı tarafını pembe renkte kızartınız. 
4) Limon, maydanoz dallarıyla süsleyiniz. not.balıkları tavaya sıralı yan yana çiçek şeklinde dizip tava kapağı ,yoksa düz bir tabakla tümünü birlikte kolayca çevirebilirsiniz.burdakı amac hem kolay pişirmek ve balıkların fazla kuru kalmasını önler lezetli oluşunu sağlar.KAYNAK:


ÇİPURA TAVA



Malzemeler: 5 adet çupra, (kişi başı 1 adet) 1 su bardağı un 1 su bardağı sıvıyağ Tuz

Yapılışı:
Balıkçıda temizlettiğiniz çupraları yıkayın, bıçakla iki yanını derince kesin. Unu ve tuzu karıştırın. Unladığınız balıkları kızgın yağa atın (atın derken yavaşça koyun yosa sıçrar yanarsınız valla :) ) Ocak orta ateşte ağır ağır kızartın. İri bir balık olduğu için ağır ateşte pişirmeniz içinin iyice pişmesini sağlayacaktır 


KALAMAR TAVA


Malzemeler: 500 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar 1 şişe maden suyu
1 Su bardağı un1 Yemek kaşıgı şeker
Karabiber Tuz Kızartma yağı


Yapılışı:Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları önce şekerle bir güzel ovusturun.Ardından tuzladıktan sonra bir kabın içersine alın.Üzerini örtecek kadar maden suyu koyup iki saat bekletin.Sodanın içinden çıkattıktan sonra una bulayın.Tepsiye dizin.Yağı tavada ısıtın.Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.

Tarator için:
Yarım bardak bayat ekmek içi
Yarım su bardağı ceviz içi
2 Diş sarmısak (ezilmiş)
Yarım Limon suyu
Yarım Su bardağı su
Tuz
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sos kabının içerisine alın.










2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Blogunuzu sürekli takip ediyoruz.Bambustor olarak bu paylaşımları yaptığınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil